Dom jednorodzinny

Lokalizacja: Walce, woj. opolskie

Opis inwestycji:
Najważniejszym zadaniem projektu było stworzenie nowoczesnego budynku z tradycyjnym opolskim dachem dwuspadowym, który został wymuszony przez MPZP. Parter podzielony na trzy strefy: strefa wejściowa z garderobą i kotłownią, następnie duży otwarty salon połączony z kuchnią dodatkowo spiżarka i wc, zwieńczeniem budynku jest salon kąpielowy z basenem, sauną i łazienką. Na piętrze znajdują się dwa duże pokoje każdy z osobną garderobą, łazienka oraz schowek. Antresola, czyli balkon w środku pomieszczenia, jest doskonałym miejscem do spoglądania na basen i ogród. Elewacja wykonana w nowoczesnym wydaniu tak jak i cały budynek. Połączenie łupka, grafitowej dachówki i szkła wyraża nowoczesny charakter obiektu i jednocześnie tworzy go nietuzinkowym. Najważniejszym elementem są pionowe pasy okien, które ciągną się po ścianie budynku, a następnie na dachu, które pozwalają na swobodne wpadanie promieni słonecznych w każdej części budynku. Elewacja tylna od strony ogrodu, cała przeszklona dzięki czemu doświetla nam dwukondygnacyjny salon kąpielowy. Dom zdecydowanie będzie się wyróżniać wśród sąsiadów i żaden z zaproszonych gości nie pomyli go z innym.

Status inwestycji: W realizacji.

RZUTY